'Nothing is predominant; not aesthetics, construction details, regulation, nor the amenity of the interior. You just pull out all of the smallest and largest reasons for everything. They get layered or pulled together into many different patterns, and then you can make a dicision.' (Kazuyo Sejima)

Het proces wat de japanse architect Kazuyo Sejima hier omschrijft is wat ik versta onder de functie van een architect; het verzamelen en analyseren van alle aspecten van de desbetreffende opgave en daar structuur en gelaagdheid in aanbrengen. Dit proces heb ik me eigen gemaakt tijdens mijn studie Bouwkunde aan de TU in Delft en breng ik sindsdien met veel plezier en passie in praktijk.

Sinds mijn afstuderen in 2007 ben ik zelfstandig werkzaam als ontwerper, architect, freelance-tekenaar en zo nu en dan als bouwvakker door zelf de handen uit de mouwen te steken op de bouwplaats. De afgelopen jaren heb ik onder de naam Bureau Bergweg Architectuur samen met Tjalling Homans verscheidene projecten gerealiseerd. Vanaf begin 2011 zet ik mijn werkzaamheden voort onder mijn eigen naam.

Mijn manier van werken kenmerkt zich door een grote betrokkenheid en een hoog ambitieniveau. In deze ambitie streef ik naar architectuur met een uitgesproken identiteit, die desondanks vanzelfsprekend oogt en subtiel aansluit bij de context. Doordat de gegeven context in ieder project de hoofdrol speelt, is elk ontwerp een uniek product dat tot stand komt door een intensieve samenwerking met de opdrachtgever en de uitvoerende partijen.

ADRES
Emmy van Eijk
Hermannus Elconiusstraat 62
3553 VG Utrecht
kaart

EMAIL
info@emmyvaneijk.nl

TELEFOON
Emmy: 06-48490115